Studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației  din cadrul Universității din Oradea au, începând de ieri, 29 octombrie, un nou laborator dotat cu echipamente de ultimă oră utilizate în industria automatizărilor.

Noul laborator de convertizoare de frecvență, motoare și automatizare industrială, primul de acest tip, a fost inaugurat ieri, la ora 11.00, în corpul T al Universității din Oradea. La eveniment au participat rectorul Constantin Bungău, prorectorul Eugen-Victor Macocian, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informaţiei - Mircea Gordan și reprezentanți ai companiei Nidec, care a finanțat proiectul.

Laboratorul oferă noi oportunități de studiu pentru studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, având posibilitatea de a lucra cu echipamente utilizate în industria automatizărilor.

Investiția a inclus renovarea sălii în care echipamentele au fost instalate, precum și donații de motoare, sisteme de control pentru  motoare și diferite instalații de automatizare, echipamente de care vor beneficia studenții din cadrul Departamentelor Ingineria Sistemelor Automate, Inginerie Electrică și Electronică.

„Toţi studenţii facultǎţii vor beneficia de acest laborator  realizat la cele mai înalte standarde”, a spus Mircea Gordan, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informaţiei.