Veste bună pentru șoferii care intră în țară prin Vama Borș. Începând de luni cei care vor să se vaccineze au la dispoziție un cort în parcarea de pe partea dreaptă a străzii, imediat după ce trec de vamă. Vaccinul folosit este Johnson&Johnson, așa că nu mai este nevoie de a doua doză.  

Având în vedere necesitatea creșterii accesibilității la vaccinare a populației care intră în România pe la frontiera terestră din județul Bihor, cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Bihor, a Consiliului Județean Bihor și Primăriei Borș, la Punctul de trecere a frontierei Borș I a devenit funcțional din data de 24.05.2021, primul centru de vaccinare situat la frontiera de stat din România.

„Acest punct de vaccinare s-a deschis din dorința de a ajuta cât mai multe persoane care vor să se vaccineze. Vaccinul disponibil este Johnson&Johnson, are avantajul de a fi administrată o singură doză. În funcție de fluxul de la Vamă, de persoanele care doresc, noi suntem pregătiți să asigurăm vaccinarea, pentru că fiecare vaccin efectuat ne ajută să ieșim din această pandemie. Totul este pregătit. Suntem o echipă de la Spitalul Militar din Timișoara, sunt însoțită de două asistente și îi așteptăm pe toți cei care vor să se vaccineze”, a declarat, pentru Crișana, dr. Nicoleta Todorescu.

Centrul de vaccinare PTF Borș, situat la 50 m de Punctul de trecere a frontierei Borș I, pe partea dreaptă - direcția de intrare în România, funcționează în containerul pus la dispoziție de către Centrul Național Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu" Timișoara.

Ministerul Apărării Naționale, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor, asigură personalul implicat în derularea procesului de vaccinare din cadrul centrului. Vaccinarea se realizează zilnic, între orele 8.00-20.00, fără programare, fiind disponibil un flux de vaccinare.

„Menționăm că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, se afirmă în comunicatul DSP Bihor.