Nu cu trenul, nu cu trăsura, anul acesta Moș Crăciun a sosit în Oradea cu tramvaiul de epocă. A fost așteptat de aproximativ 100 de copii, alături de părinți și bunici.

Piața Unirii s-a umplut sâmbătă, la ora 10.00, de veselie. Dintr-un tramvai de epocă, decorat festiv, la fel de roșu ca mantia lui, Moș Crăciun a coborât cu sacul cu cadouri spre entuziasmul copiilor și părinților veniți să îl întâmpine. Un grup de copii i-a cântat colindul preferat, spre deliciul Moșului care i-a răsplătit apoi cu bunătăți din tolbă. Copiii au avut posibilitatea să îl întâlnească și să îi înmâneze scrisorile, până la ora 12.00, la căsuța amenajată lângă statuia Regelui Ferdinand. Moșul a fost răbdător, a zâmbit și a făcut fotografii cu fiecare copilaș în parte spre bucuria micuților și a părinților. Au fost împărțite 1.200 de pachete. Prin bunăvoința sponsorilor, pachetele au conținut dulciuri de calitate.

Părinții și copiii au putut apoi să viziteze Târgul de Crăciun și să se fotografieze lângă bradul din centrul Pieței Unirii.

Acțiunea a fost inițiată de Visit Oradea, fiind susținută de Primăria Municipiului Oradea și de către partenerul Selgros Cash & Carry Oradea.