Din 3 februarie, Iuliana Tudor şi echipa sa îi aşteaptă, în câteva mari oraşe din întreaga Românie, pe cei care au talent şi curajul să încerce o carieră în muzica populară. La Oradea, Caravana TVR1 a poposit ieri, iar printre concurenții care au participat la preselecții s-a numărat și scriitorul orădean Alexandru Sfârlea.

 

Colaborarea cu instituțiile subordonate Consiliului Județean Bihor, respectiv Școala de Arte „Francisc Hubic” și Filarmonica de Stat din Oradea vine ca urmare a unei strânse și vechi relații a Televiziunii naționale cu instituțiile și artiștii din zona noastră. Dacă anul trecut, la preselecțiile de la Oradea au fost înscriși 68 de concurenți, de această dată, numărul lor a fost mult mai mare. 

„În primul sezon, de la Oradea au fost cei mai mulți reprezentanți ai zonei Bihorului. Am fost privilegiați, din acest punct de vedere, pentru că i-am văzut pe micul ecran pe cinci bihoreni, printre care Alexandru Carțiș și Ciprian Zopota. Este foarte important că acest eveniment se întâmplă la Oradea, pentru a doua oară. Cu siguranță, această colaborare va aduce un beneficiu în plus vieții culturale din Oradea,contribuind, astfel, la promovarea imaginii județului nostru, dar și a talentelor în cadrul acestei emisiuni tv”, ne-a declarat prof. Liviu Buțiu, directorul interimar al Școlii de Arte Francisc Hubic Oradea.

Concurenţi de toate vârstele și din diferite zone ale țării au participat, ieri, la preselecțiile găzduite de Filarmonica de Stat Oradea, străduindu-se să-i impresioneze pe juraţi din prima clipă. Printre ei, s-a aflat Alexandra Antal, o tânără de 17 ani, din Sălaj. „M-am pregătit mult pentru aceste preselecții, așa cum mă pregătesc, de altfel, pentru toate concursurile la care particip, cel mai recent fiind Concursul ,,Emanuel Elenescu” din Piatra Neamț, unde am luat locul I”, ne-a declarat tânăra.

Printre concurenți s-a aflat și poetul Alexandru Sfârlea, membru al Uniunii Scriitorilor din România, care anul acesta, pe 22 iunie, va împlini frumoasa vârstă de 71 de ani.

„Căutăm ceea ce ne-am propus de la începutul acestui proiect, și anume artiști cu care vom lucra, probabil, în următorii 10-20 de ani la Televiziunea Română. Ne dorim foarte tare să continuăm tradiția remarcabilă pe care o are TVR în materie de artiști din zona valorilor tradiționale, promotori ai acestor valori, și credem că „Vedeta populară” este o platformă care va descoperi, cu siguranță, viitoarele vedete ale domeniului, ale genului. La „Vedeta Populară”, ne propunem să-i ajutăm să se dezvolte, așa cum s-a întâmplat și cu artiștii dinaintea lor”, ne-a declarat Iuliana Tudor, realizatorul emisiunii ,,O dată în viaţă”, cea care, alături de producătorul Elise Stan, coordonează acest proiect.  

„Televiziunea Română rămâne, în continuare, o școală pentru toți artiștii din zona folclorului. Acolo înveți cum să te porți în fața camerelor, acolo înveți cum să te îmbraci, acolo înveți lucruri care țin de bunul gust al apariției tale întru totul și, mai mult decât atât, câștigi experiența lucrului cu o echipă de televiziune profesionistă, cu camerele, cu sunetul, cu orchestră live, numeroasă, și cu un public, în față, de peste 200 de oameni, și niște multe milioane în fața micului ecran. A fi, acolo, pe scena Vedetei populare, este, de fapt, o încercare pentru oricine...”, a mai spus Iuliana Tudor.

După Oradea, preselecţiile pentru talent-show-ul de folclor „Vedeta populară” de la TVR 1 continuă la Constanţa, Iaşi, Craiova, Bucureşti şi Timişoara.