Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, Filiala Crișana, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor, a organizat, ieri, o inedită lecție de igienă orală, la care au participat elevi din clasele primare de la două școli orădene.  

 

Activitatea a debutat în Ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret a Bibliotecii, unde Mariana Barna, şef serviciu Comunicarea colecțiilor la Biblioteca Județeană, le-a urat bun venit copiilor și le-a vorbit pe scurt despre rolul și importanța acestui „templu al cărților” în viața oamenilor.

„Dragii mei, vă aflați la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene. Ce înseamnă pentru voi o bibliotecă?”, i-a întrebat Mariana Barna pe copii.

„O cameră cu multe cărți ce pot fi împrumutate”, a fost unul dintre răspunsurile primite.  

După ce au vizitat Ludoteca, copiii au fost invitați în Amfiteatrul Bibliotecii, unde s-a desfășurat activitatea propriu-zisă dedicată Zilei Mondiale a Sănătății Orale.

„Lecția” de igienă orală a fost susținută de trei tineri medici stomatologi din Oradea: Cristina Tripon, Diana Salvan și Anita Bozgan.

Cu acest prilej, copiii au aflat, printre altele, cum apar cariile şi ce trebuie să faci pentru a le evita, dar și că este necesar să mergi de cel puțin două ori pe an la stomatolog, pentru un control.

„Trebuie să aveți încredere în medicul vostru stomatolog, pentru că el va face întotdeauna ce e mai bine pentru voi”, a fost sfatul oferit de Anita Bozgan.

Lecția interactivă, bazată pe material didactic reprezentativ, a avut ca scop formarea deprinderilor de igienă orală, conştientizarea unei alimentaţii sănătoase şi familiarizarea copiilor cu structura cavității bucale.

La activitate au participat elevii din clasele a III-a B și a III-a D, de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea, însoțiți de profesoarele Laura Vonea și Ioana Jula, precum și elevi din clasa a II-a de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, însoțiți de prof. Cornelia Bulc.

La final, fiecare elev participant a primit pastă și perie de dinți, dar și materiale didactice.