Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, a fost marcată și în acest an în cadrul Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea prin frumoase activități dedicate celor mici. Cu acest prilej, miercuri, 31 mai 2017, cei 150 de copii din grupele mică, mijlocie și mare de la grădinița Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea, împreună cu cadrele didactice care îi formează, au pregătit un spectacol de poezii, cântece, dansuri și demonstrații sportive.

Pentru a aduce bucurie sporită micilor preșcolari de Ziua Copilului, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox al Oradiei, a făcut o vizită la grădinița Liceului Ortodox, unde s-a întâlnit cu copiii, cu doamnele educatoare care se ocupă de formarea și educarea acestora și cu personalul auxiliar care îi îngrijesc zi de zi. Ierarhul a vizitat fiecare grupă în parte, a stat de vorbă cu copiii și cu doamnele educatoare și a oferit tuturor copiilor iconițe și dulciuri. De asemenea, Preasfinția Sa a dăruit grădiniței o icoană reprezentând pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus, spre a fi așezată la loc de cinste, lângă celelalte icoane care împodobesc spațiile frumos amenajate ale grădiniței. De asemenea, ierarhul a oferit cadrelor didactice și personalului auxiliar cărți și reviste editate de Editura „Episcop Nicolae Popovici” a Episcopiei Oradiei. Părintele prof. Radu Rus, directorul Liceului Ortodox din Oradea și doamna Prof. Camelia Puie, profesor coordonator al grădiniței, au mulțumit Chiriarhului Oradiei pentru bucuria întâlnirii cu copiii și cadrele didactice ale grădiniței și i-au oferit Ierarhului o icoană pictată pe sticlă și un fluturaș din ipsos pictat, lucrate de copii, ca semn al dragostei și prețuirii acestora, dar și un exemplar din numărul 1/2017 al revistei gradiniței.

Apoi, în frumos alai, toți copiii, educatoarele și îngrijitoarele grădiniței, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, preoți și diaconi prezenți, s-au deplasat în scuarul din fața magazinului „Crișul” din Oradea. Aici grădinița a organizat, în parteneriat cu magazinul „Crișul”, situat în vecinătate, pe o scenă amenajată în fața magazinului, un programul cultural-artistic la care au luat parte toate cele șase grupe ale grădiniței. În prezența Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei și a unor părinți consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, a multor părinți și bunici, dar și a unei asistențe numeroase, copiii au încântat pe spectatori prin prestația lor artistică, stârnind zâmbetul şi admiraţia celor mari, care au aplaudat şi au încurajat fiecare grupă în parte pentru reprezentaţia avută.

Mihai Baneș a fost moderatorul spectacolului, invitând, pe rând, cele șase grupe de copii să urce pe scenă. Astfel, cei 25 de copii din Grupa mică A, îndrumător Prof. Cristina Rus, au înseninat atmosfera prin dansul country pe care l-au executat, pe ritmul melodiei Cotton Eye Joe. Grupa mică B, îndrumată de Prof. Lavinia Galea, a interpretat cântecele „Vulpe, tu mi-ai furat gâsca” și „Spune-mi, iubite copilaș”. Prof. Oana Marchiș și Prof. Alexandra Cîmpean i-au condus pe micii preșcolari din Grupa germană în interpretarea mai multor cântece în limba germană. Grupa mijlocie a grădiniței, având ca îndrumător pe Prof. Adriana Bodog și Prof. Anca Balint, a pregătit un recital de poezii și cântece despre copilărie. Grupa mare A, coordonată de Prof. Camelia Puie, s-a prezentat în fața spectatorilor cu o demonstrație de karate pregătită de Prof. Viorel Popa. În încheierea spectacolului, copiii din Grupa mare B, îndrumați de Prof. Delia Pele și Prof. Aurelia Laza, au încântat pe cei prezenți prin două dansuri țigănești.

La final, copiii au fost răsplătiți cu aplauze, dar și cu daruri: diplome de participare, tichete cadou la raionul de papetărie al magazinului „Crișul”, baloane, sucuri și dulciuri, oferite cu generozitate de sponsorii spectacolului, magazinul „Crișul” și „Mc Donald’s” Oradea.

De asemenea, în continuarea manifestării, conducerea grădiniței a pregătit copiilor și un concurs de desene pe hârtie pentru cei din grupele mari, având ca tematică ziua de 1 iunie, câștigătorii primind jucării.

Pr. Cristian RUS