Agenții FBI verifică joi un oficiu poștal din orașul New Castle din statul Delaware, în cadrul investigației privind pachetele suspecte primite de către mai mulți oficiali democrați americani în ultimele zile.

Mai multe dispozitive explozive au fost trimise miercuri la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama și la postul de televiziune CNN, precum și la alți oficiali democrați.

Ultimul pachet cu dispozitive explozive a fost identificat joi, după ce a fost trimis la unul dintre restaurantele actorului american Robert de Niro din New York.

Autoritățile au găsit în urma perchezițiilor un pachet similar celorlalte, destinat fostului vicepreședinte Joe Biden. Investigatorii au transmis miercuri că încearcă să dea de urma unui pachet suspect despre care se crede că era adresat lui Biden, dar care nu ajunsese momentan la destinație.

Autoritățile din Statele Unite investighează un pachet suspect găsit la un restaurant din New York, deținut de actorul Robert de Niro.

Reprezentanții Departamentului de Poliție din New York au transmis că restaurantul Tibeca Grill era gol în momentul în care pachetul suspect a fost livrat, joi dimineață. Pachetul este similar celor trimise în ultimele două zile la redacția CNN și oficialilor democrați.

Dacă incidentele sunt legate, pachetul primit de Robert de Niro ar fi al optulea dispozitiv exploziv trimis unui critic al președintelui american Donald Trump. Incidentele au avut loc în mai multe locații din New York, Washington DC și Florida, au anunțat reprezentanții Serviciilor Secrete.

Robert de Niro, susținător al lui Hillary Clinton în cadrul alegerilor din 2016, l-a criticat în mai multe rânduri pe Donald Trump, numindu-l „un dezastru național”.

Seria de alerte a început luni, când un dispozitiv exploziv a fost trimis la reședința lui George Soros din New York. Ulterior, dispozitive similare au fost depistate miercuri la casa fostului preşedinte american Bill Clinton şi a soţiei acestuia, fostul secretar de Stat Hillary Clinton, la periferia oraşului New York, precum şi la biroul fostului preşedinte Barack Obama.

Un al treilea dispozitiv exploziv a fost primit tot miercuri la redacţia din New York a postului CNN. Pachetul îl viza pe John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), care era invitat la o emisiune în direct.

Conform informațiilor transmise de FBI, printre persoanele vizate de pachete suspecte se numără și Eric Holder, fost procuror general, și congresmanul democrat Maxine Waters.