Președintele moldovean Igor Dodon a publicat luni, pe contul de Facebook, câteva fotografii cu panouri publicitare din orașul Chișinău care afișează sloganul „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor!”, sub semnătura lui Dodon.

 

Administrația prezidențială de la Chișinău a precizat că panourile făcute la comanda lui Igor Dodon vor fi amplasate la nivel național.

„În acest an este ceasul de vârf al unioniștilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acestei isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție. Dar va trece și această perioadă și spiritele se vor liniști. Timpul va trata această maladie. Unioniștii vor rămîne doar cu visul nerealizat. Și cu rușinea pe viață pentru trădarea țării și a neamului în care s-au născut”, a transmis Dodon.

Președintele Republicii Moldova a mai spus că majoritatea cetățenilor țării condamnă ferm acțiunile unioniste.

„Majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova condamnă ferm acțiuni unioniste, distrugătoare de țară, și unirea niciodată nu se va produce. Asta este important să înțeleagă toți cei implicați în isteria antistatală. Iar mesajul care a fost lansat la nivel național, de pe aceste panouri, ne va aminti că «ce e val ca valul trece». Iar statul și poporul moldovenesc vor dăinui”, a precizat Igor Dodon pe contul de Facebook.

Numărul localităţilor care au semnat simbolica Declaraţie de unire cu România a ajuns la 106 la sfârşitul săptămânii trecute, printre acestea numărându-se şi satul său natal Sadova, relatează portalul Deschide.md. Proiectul semnării unui astfel de document a fost iniţiat de Platforma Civică Acţiunea 2012.

În urma unei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate din Republica Moldova, Igor Dodon a anunțat că se va adresa Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei pentru a afla care este poziția acestor instituții față de „acțiunile de lichidare a statalității Republicii Moldova întreprinse de România”.

Președintele Republicii Moldova a mai afirmat că, în perioada 24-27 martie, mai multe persoane din România se pregătesc să efectueze acțiuni „destabilizatoare în Republica Moldova”.