Militari ruşi au pătruns în regiunea Kiev, venind dinpre Belarus, şi atacă poziţii militare cu rachete Grad, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Trupele ruse au atacat deja un aeroport militar din orăşelul Gostomel, situat la periferia nordică a oarşului Kiev, informează surse citate de cotidianul Le Monde.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat că invazia în Ucraina va continua "cât va fi necesar", pentru "demilitarizarea" ţării. În sudul Ucrainei, în satul Lipeţke, situat în apropiere de Odesa, au fost ucişi 18 civili, în raiduri aeriene ruse.

Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin 50 de morţi, dar numărul victimelor probabil este mult mai mare.

 

Rusia confirmă pierderea unui avion militar şi a unui elicopter de atac în Ucraina

Armata rusă a confirmat, joi, prăbuşirea unui avion de vânătoare şi a unui elicopter de atac în confruntările cu armata ucraineană, informează agenţia RIA Novosti. Este vorba despre prăbuşirea unui avion de vânătoare Suhoi Su-25, care, conform armatei ruse, s-ar fi prăbuşit din cauza unei erori de pilotaj, şi de un elicopter de atac, doborât de armata ucraineană. De asemenea, patru drone militare ruse au fost doborâte de armata ucraineană, a admis Ministerul Apărării de la Moscova.