Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost reținut duminică în legătură cu posibila tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump în Florida. El este un constructor independent de locuințe la prețuri accesibile din Hawaii.

Fostul președinte Donald Trump a mulțumit duminică Serviciului Secret al SUA și altor forțe de ordine după posibila tentativă de asasinat asupra sa în timp ce se afla la golf în West Palm Beach, Florida. „Vreau să mulțumesc Serviciului Secret al SUA, șerifului Ric Bradshaw și biroului său de patrioți curajoși și dedicați și, tuturor forțelor de ordine, pentru munca incredibilă făcută astăzi la Trump International pentru a mă menține, în calitate de al 45-lea președinte al Statelor Unite și candidatul republican la viitoarele alegeri prezidențiale, ÎN SIGURANȚĂ”.

Vicepreședintele Kamala Harris a declarat că este „tulburată” și condamnă „violența politică” după tentativa de asasinat.

„Sunt profund tulburată de posibila tentativă de asasinare a fostului președinte Trump. Pe măsură ce adunăm faptele, voi spune clar: condamn violența politică. Cu toții trebuie să ne facem datoria pentru a ne asigura că acest incident nu duce la mai multă violență”, a spus Harris într-o declarație publicată de Casa Albă duminică seara.

Bărbatul reținut duminică posta pe rețelele de socializare cu privire la politică și la evenimentele curente, criticându-l uneori pe fostul președinte.

Ryan Wesley Routh, pe care autoritățile îl suspectează că plănuia să îl atace pe fostul președinte în timp ce acesta juca golf, a postat comentarii pe un cont X legat de el făcând referire la tentativa de asasinat asupra lui Trump din iulie.

Routh i-a etichetat pe președintele Joe Biden și pe vicepreședintele Kamala Harris, în postări separate, încurajându-i să îi viziteze pe cei răniți la miting.

„Tu și Biden ar trebui să-i vizitați pe răniții din spital de la mitingul lui Trump și să participați la funeraliile pompierului ucis. Trump nu va face niciodată nimic pentru ei”, a scris el într-o postare adresată lui Harris.

De asemenea, Ryan Wesley Routh și-a exprimat sprijinul puternic pentru Ucraina în zeci de postări pe X în 2022, spunând că este dispus să moară în luptă și că „trebuie să ardem Kremlinul până la temelii”.

„Sunt dispus să zbor la Cracovia și să merg la granița Ucrainei pentru a mă oferi voluntar, pentru a lupta și pentru a muri... Pot fi un exemplu că trebuie să învingem”, a spus Routh într-o postare pe X în martie 2022.

Routh și-a folosit apoi contul personal de Facebook anul trecut pentru a încuraja străinii să lupte în război. El a încercat să înroleze recruți afgani într-o avalanșă de postări, începând din octombrie 2023, prezentându-se ca o legătură neoficială pentru guvernul ucrainean.