Două persoane au murit şi o alta a fost grav rănită în urma unui atac armat comis joi seara într-o cafenea din oraşul elveţian Basel, atacatorii reuşind apoi să fugă, a indicat Parchetul din această localitate.

Atacatorii au tras mai multe focuri de armă asupra clienţilor localului. Nu a fost divulgat niciun detaliu privind suspecţii şi motivaţia lor pentru a comite atacul. În jurul orei locale 20.15 (21.15, ora României), cei „doi indivizi au intrat în localul Café 56 şi au decshis focul. Doi clienţi au fost ucişi. Un altul este în stare critică”, a anunţat Parchetul din oraşul Basel într-un comunicat. Victimele nu au fost deocamdată identificate. Alerta a fost dată de trecători. „Desfăşurarea exactă a evenimentelor şi motivul care a stat la baza atacului nu sunt deocamdată cunoscute şi fac obiectul unei anchete”, a anunţat Parchetul federal. Potrivit informaţiilor de care dispun anchetatorii, cei doi indivizi au fugit spre una din gările oraşului, Badischer Bahnhof.

Poliţia a lansat un apel către persoanele care dispun de informaţii despre atac.

„Café 56 nu are o reputaţie proastă”, a declarat un locuitor, pentru jurnalul local Basler Zeitung. „Era înainte o locaţie cunoscută pentru legăturile sale cu lumea drogurilor, dar după ce proprietarul s-a schimbat în urmă cu mai mulţi ani, este un local obişnuit”, a spus un altul. Atacurile armate sunt rare în Elveţia, ţară unde cei care au efectuat serviciul militar îşi pot păstra arma la domiciliu, în calitate de rezervişti. Potrivit datelor furnizate de presa elveţiană, armele deţinute la domiciliu ar fi în număr de două milioane. Elveţia are aproximativ 8 milioane de locuitori.