Cinci persoane din Tiszafured, în estul Ungarei, au fost spitalizate prezentând simptome ale unei infecţii cu antrax, au anunţat ieri autorităţile ungureşti în domeniul siguranţei alimentare.

Autorităţile suspectează că acest caz are legătură cu sacrificarea ilegală a două bovine la o fermă, au declarat autorităţile pentru MTI. Într-o inspecţie la faţa locului s-a constat prezenţa bacteriei care provoacă infecţia cu antrax în carne congelată, la fermă, a anunţat Autoritatea ungurească pentru Siguranţă Alimentară (Nehib). O parte din carne a fost utilizată pe plan local, iar restul a fost livrată unei firme care operează cantine, potrivit aceleiaşi surse. Autorităţile afirmă că responsabilitatea este a firmei care a cumpărat carnea de la o sursă ilegală şi că a furnizat-o în vederea consumului. Nehib a închis cantinele joi şi urmează să prezinte un raport pentru fapte penale. Cazul de antrax din Ungaria nu are implicaţii asupra sănătăţii publice a consumatorilor din România, a informat ieri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).