Manifestanții pro-democrație au tras cu săgeți și au lansat cocktailuri Molotov spre forțele de ordine, folosind inclusiv catapulte, în cursul confruntărilor violente produse duminică în zona unui campus universitar din Hong Kong.

Poliția a reacționat folosind un tun cu apă pentru a trage cu vopsea în protestatari, după ce mai mulți demonstranți au tras cu arcul de pe acoperișurile Universității Politehnice din Hong Kong, ultimul campus universitar ocupat de protestatarii. Un ofițer de legătură cu mass-media al poliției a fost rănit în picior de o săgeată și a fost necesară transportarea sa la spital, au anunțat autoritățile. Protestatarii au ridicat baricade în campus în încercarea de a împiedica o posibilă ofensivă a forțelor de ordine. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, manifestanții au aruncat cu cocktailuri Molotov spre polițiști, folosind inclusiv catapulte pentru a lansa proiectilele, provocând incendierea mai multor copaci din zonă. În replică, forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene. Acesta este ultimul campus universitar care este în continuare ocupat de manifestanți, fiind folosit de activiști pentru a bloca un tunel rutier major din centrul orașului Hong Kong. Cu câteva ore înainte de confruntările violente, grupuri de militari chinezi au ieșit străzile din Hong Kong pentru a ajuta locuitorii să curețe molozul ce bloca drumurile.

Prezența militarilor chinezi pe străzile orașului, chiar dacă pentru a ajuta la curățenie, ar putea isca noi controverse privind autonomia Hong Kong-ului în condițiile în care mulți locuitori se tem că Beijingul încearcă să limiteze autonomia orașului. Un purtător de cuvânt al administrației din Hong Kong a transmis că nu a fost solicitată asistența forțelor armate chineze (Armata de Eliberare a Poporului, PLA), adăugând că armata a inițiat operațiunea ca pe o „activitate comunitară voluntară”.

Pe de altă parte, liderii pro-democrație din Hong Kong au condamnat acțiunea PLA, avertizând că, potrivit Legii privind Garnizoana, forțele armate nu au voie să se amestece în treburile locale, în afara cazului în care administrația orașului solicită ajutor în caz de dezastru sau pentru restabilirea ordinii publice, a relatat postul public RTHK.