Un incendiu a izbucnit în această seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată. Acoperișul celei mai faimoase catedrale europene s-a prăbușit în Săptămâna Mare catolică. Cu câteva ore înainte au fost coborâte statuile sfinților de pe frontispiciul clădirii, pentru a fi recondiționate.

Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame. Alte surse spun că incendiul a izbucnit din cauza amplelor lucrări de renovare. Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Turla centrală s-a prăbușit.
Turla octogonală în formă de săgeată a Catedralei Notre-Dame din Paris, cuprinsă de un incendiu uriaş, "tocmai s-a prăbuşit", a anunţat luni Emmanuel Gregoire, adjunctul primarului capitalei franceze Anne Hidalgo, care a deplâns "pagube colosale", informează France Presse.
"De acum înainte, a fost lansată o misiune specială pentru a încerca să se salveze toate operele de artă care pot fi". "Prioritatea a fost acordată securizării zonei înconjurătoare pentru protejarea turiştilor (...) de riscul de colaps", a adăugat el la un canal de ştiri non-stop, BFMTV.
Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul. Nu s/au semnalat victime, în schimb pagubele materiale sunt, probabil, imense.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a anulat discursul programat către naţiune din cauza "incendiului teribil" izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris, a anunţat un oficial de la biroul preşedintelui la Palatul Elysee, informează Reuters. 
Anunţul a fost făcut în timp ce focul s-a extins spre vârful gigant al catedralei şi mulţimi de oameni s-au adunat în pieţele din apropiere.

"Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Emoţii pentru întreaga naţiune. Gândurile mele sunt la toţi catolicii şi la toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist să văd cum arde o parte a noastră", a transmis Emmanuel Macron.

Printre altele, preşedintele Statelor Unite Donald Trump şi-a exprimat groaza în legătură cu incendiul care a cuprins catedrala istorică Notre-Dame din Paris, adaugă Reuters.    
"Este îngrozitor să vezi incendiul uriaş de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Poate ca ar putea fi folosite cisterne zburătoare care să-l stingă. Trebuie acţionat rapid!", a scris Trump pe Twitter.