Luni a avut loc o reuniune de urgență, după ce peste 150 de persoane au fost reținute în urma protestelor violente din orașele britanice în weekend.

Poliția a intervenit duminică la proteste violente în Tamworth, Middlesbrough, Rotherham și în alte părți ale Regatului Unit. Priemierul Keir Starmer a promis că va face „tot ce este necesar pentru a-i aduce pe acești huligani în fața justiției”, adresându-se națiunii duminică. Reuniunea de luni a comitetului de urgență a avut drept scop să furnizeze guvernului informații actualizate cu privire la violențele din weekend și la răspunsul din zilele următoare. Au participat miniștrii de resort și reprezentanți ai poliției. În timpul discursului televizat de duminică al prim-ministrului, acesta i-a avertizat pe cei implicați că vor „regreta” participarea. „Oamenii din această țară au dreptul să fie în siguranță, și totuși am văzut comunități musulmane vizate, atacuri asupra moscheilor”, a declarat prim-ministrul. Într-o declarație, Ministerul de Interne a oferit moscheilor o mai mare protecție. Începând de sâmbătă, au fost efectuate peste 150 de arestări. În Rotherham, cel puțin zece ofițeri de poliție au fost răniți, după ce manifestanții anti-imigrație au aruncat cu scânduri în ofițeri și i-au stropit cu extinctoare, a declarat poliția din South Yorkshire. Unii membri ai grupului au spart geamurile unui hotel. La un al doilea hotel din Tamworth, Staffordshire, ofițerii au declarat că au avut de-a face cu „acte violente de huliganism” duminică seara. Câteva sute de manifestanți antifasciști s-au adunat în fața gării Lime Street din Liverpool, făcând apel la unitate și toleranță, scandând „Refugiații sunt bineveniți aici”. Ei au mărșăluit pe malul râului din oraș pentru a se confrunta cu aproximativ o mie de protestatari anti-imigrație.

Polițiștii s-au luptat să țină cele două părți la distanță și au fost chemate întăriri pentru a încerca să mențină ordinea. Tulburările au continuat și în primele ore ale dimineții de duminică, cu focuri de artificii lansate în direcția polițiștilor. Confruntări au avut loc și în Bristol, Manchester, Belfast, Hul, dar și alte zone. Protestele de sâmbătă au urmat unei nopți de violențe petrecute vineri în Sunderland, în care patru ofițeri de poliție au fost spitalizați și 10 persoane au fost arestate. Tensiunile au apărut după uciderea, luni, a trei tinere în Southport.