Statele Unite nu şi-au respectat angajamentele asumate în cadrul Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, acuză Ali Larijani, preşedintele Parlamentului de la Teheran.

 

„Americanii nu au aplicat angajamentele. Se pare că nu se poate discuta cu americanii decât prin limbajul forţei, nu există altă soluţie", a afirmat Ali Larijani.

În acelaşi ton, se arată că Iranul este pregătit pentru orice scenariu, inclusiv pentru un atac militar al Statelor Unite.

„Naţiunea noastră nu se teme de sancţiunile SUA ori de un atac militar. Inamicii noştri, inclusiv America, regimul sionist şi aliaţii acestora din regiune trebuie să ştie că Iranul s-a pregătit pentru cele mai grave scenarii şi ameninţări", a declarat marţi Hossein Salami (foto), adjunctul comandantului Gardienilor Revoluţiei iraniene.

Pe de altă parte, Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, a declarat  că Iranul urmărește să trimită arme ”foarte periculoase” în Siria pentru a amenința Israelul, informează site-ul agenției de presă Reuters.

„Iranul cere zilnic distrugerea și eliminarea Israelului de pe fața pământului, având o atitudine agresivă împotriva noastră”, a declarat Netanyahu.

„Acum, Iranul urmărește să desfășoare arme foarte periculoase în Siria cu scopul clar de a ne distruge”, a adăugat premierul israelian.

Surse europene cred că preşedintele SUA, Donald Trump, va anunţa retragerea parţială sau totală din Acordul nuclear semnat în anul 2015 de marile puteri cu Iranul.