Poliţia britanică a anunţat luni că patru persoane au murit alte patru fiind grav rănite într-o explozie care a avut loc duminică seară într-un imobil din oraşul Leicester, în centrul Angliei, a cărei cauză nu a fost legată de vreo acţiune teroristă.

„Patru persoane au murit în explozia survenită la o proprietate din Leicester duminică seară”, a explicat poliţia locală într-un comunicat. Alte patru persoane se află internate în spital. Conform unor date oferite anterior de oficiali, explozia a distrus un mic magazin şi o locuinţă. „Credem că s-ar putea să existe persoane neidentificate încă, iar eforturile de salvare continuă pentru a localiza potenţiale alte victime”, a spus un reprezentant al poliţiei.

Nu au fost oferite informaţii suplimentare privind originea exploziei. Poliţia a precizat doar că „nu există indicii privind o legătură cu vreo activitate teroristă”. „Originea exploziei va face obiectul unei anchete comune a poliţiei şi pompierilor”, a declarat poliţia locală într-un comunicat.

„Cerem presei şi opiniei publice să nu se lanseze în speculaţii despre circumstanţele acestui incident, dar în acest stadiu nu există niciun indiciu al unei legături cu o activitate teroristă”, a adăugat poliţia. Poliţia a anunţat înainte un „incident major” la Leicester, pe Hinckley Road, precizând că „toate serviciile de urgenţă” au fost mobilizate şi cerând populaţiei „să evite să se ducă în acest sector unde drumurile au fost închise”.

Pompierii locali au primit apeluri în jurul orei 19.00 GMT de la locuitori ai cartierului care au anunţat o explozie şi un incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al acestora, precizând că şase vehicule de pompieri au fost imediat trimise la locul incidentului. Experţi în operaţiuni de salvare, inclusiv o unitate cu câini, au fost trimişi la faţa locului, a subliniat purtătorul de cuvânt. Reprezentanţi ai companiilor de gaze şi electricitate erau de asemenea la faţa locului, o măsură obişnuită în aceasta situaţie.

Fotografii şi înregistrări video publicate pe reţelele sociale arătau o clădire în flăcări şi strada acoperită de moloz.