Statele Unite vor trimite nave militare suplimentare şi mii de militari în Orientul Mijlociu, în cadrul eforturilor de contracarare a acţiunilor Iranului de a captura vase comerciale, informează agenţia The Associated Press.

 

Secretarul american al Apărării a aprobat transferul unui grup de reacţie, USS Bataan, şi a Unităţii 26 de Infanterie Marină în zona Golfului Persic. Grupul de reacţie Bataan are trei nave de tip amfibiu, iar unitatea de infanterie marină dispune de 2.500 de militari.

"Noile acţiuni vor oferi o flexibilitate mai mare şi capabilităţi maritime suplimentare", a anunţat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM).

În urmă cu câteva zile, Departamentul american al Apărării a anunţat trimiterea în Orientul Mijlociu a distrugătorului USS Thomas Hudner şi a zeci de avioane de vânătoare de tip F-16, F-35 şi A-10.

În utimele luni, Statele Unite au acuzat Iranul de capturarea unor nave comerciale în Golful Persic.

"Noile forţe vor oferi capabilităţi unice, care, prin cooperarea cu partenerii regionali, vor contribui suplimentar la garantarea traficului comercial internaţional şi la susţinerea ordinii internaţionale bazate pe reguli, împiedicând activităţile destabilizatoare iraniene", a declarat comandantul Erik Kurilla.