Un chinez infectat cu noul coronavirus imediat ce a împlinit 101 ani s-a vindecat după o săptămână petrecută în spital. Medic: „Părea foarte energic când a ieșit din spital.”

Chinezul s-a îmbolnăvit imediat după împlinirea celor 101 ani și a fost internat în spital o săptămână. Bărbatul a fost externat miercuri din spitalul din Wuhan. Un medic a spus că bărbatul părea „foarte energic” când a ieșit din spital: „Vorbea des despre soția sa, în vârstă de 92 de ani. Spunea că trebuie să își revină repede ca să poată merge acasă și să aibă grijă de ea”.

Chinezul vindecat este cu 3 ani mai în vârstă decât precedentul titular al recordului. Cea mai vârstnică pacientă din China infectată cu noul coronavirus și vindecată a fost o femeie în vârstă de 98 de ani.

Hu Hanying fusese diagnosticată cu infecţie la plămâni şi insuficienţă cardiacă, potrivit presei internaţionale. Femeia a fost externată împreună cu fiica sa în vârstă de 54 de ani, care fusese, de asemenea, infectată cu noul coronavirus.

Cele două femei au fost internate la spitalul Leishenshan din Wuhan, un spital de urgenţă, construit de la zero în doar 12 zile pentru a trata pacienţii cu coronavirus. Anterior, cel mai bătrân pacient chinez care s-a recuperate era în vârstă de 96 de ani.