Americanii nu se mai înghesuie doar să cumpere mâncare, apă şi hârtie igienică, cum se întâmplă la noi. Stau la coadă şi pentru arme. Clienţii care frecventează bordelurile au parte de restricţii.

În California, New York şi Washington, statele unde sunt cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, vânzările de puşti şi pistoale explodat, anunţă Daily Mail. Sunt trei motive pentru care americanii vor neapărat să-şi cumpere o armă acum: să îşi apere familia, în caz că va exista o criză de alimente. Sunt de origine asiatică şi le teamă de atacuri rasiste. Ori iau în calcul că autorităţile ar putea interzice temporar vânzarea de arme de foc. Mulţi dintre cumpărători spun că e mai bine să aibă un pistol şi să nu-l folosească decât să aibă nevoie de unul şi să le lipsească.

Există şi un procent care vorbeşte de la sine despre fenomenul înarmării din Statele Unite: un magazin online de muniţie a înregistrat vânzări cu 68% mai mari din 23 februarie şi până acum. Aproximativ 3.800 de americani au fost diagnosticaţi cu coronavirus, iar 69 au murit.

Atât preşedintele Donald Trump, cât şi vicepreşedintele Mike Pence le-au transmis oamenilor că nu e nevoie să-şi facă provizii pentru că magazinele din Statele Unite nu vor fi închise.

Angajatele nu poartă măşti

Bordelurile din zona Las Vegas, Nevada, singurul stat american care permite unor astfel de stabilimente să funcţioneze legal, nu au fost închise, însă clienţilor li s-au impus restricţii, adică trebuie să poarte măşti, informează TMZ. Măstile nu sunt obligatorii pentru angajte. În plus, bordelurile dispun de cantităţi uriaşe de dezinfectant şi toate suprafeţele sunt curăţate temeinic şi regulat. Patronii spun că vor trimite acasă toate angajatele care manifestă simptome de boală, chiar şi uşoare.

La celebrul bordel Mustang Ranch, clienţii trebuie să îşi măsoare şi temperatura corporală.