O rachetă lansată de ruși a lovit o clădire de apartamente din orașul ucrainean Dnipro. Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului, transmit oficialii guvernamentali din Ucraina. În continuare sunt date dispărute 43 de persoane.

O rachetă a lovit sâmbătă o clădire de apartamente din orașul aflat în centrul Ucrainei, potrivit lui Kyrylo Tymoshenko, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei. El a publicat o fotografie pe canalul Telegram în care apare clădirea puternic avariată. Timoșenko a explicat că „cel puțin o intrare lipsește, oameni care erau acasă sunt sub dărâmături”. Locuitorii prinşi sub dărâmături îşi semnalau prezenţa cu lanternele telefoanelor mobile, potrivit presei ucrainene.

Biroul preşedintelui Ucrainei a publicat fotografii şi înregistrări video ale clădirii lovite. Şeful biroului prezidenţial, Andrii Yermak, şi-a exprimat furia: „Ruşii sunt terorişti, vor fi pedepsiţi pentru tot. Toţi, fără excepţie”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat „teroarea rusă”. Referindu-se la operaţiunile de salvare, el a spus: „Luptăm pentru fiecare persoană, pentru fiecare viaţă”.

După atacurile izolate cu rachete ruseşti de dimineaţă, forţele ruse şi-a intensificat semnificativ bombardamentele în mai multe regiuni în cursul zilei de sâmbătă, ceea ce a făcut ca o avertizare de raid aerian să fie emisă pentru întreaga ţară. Pe lângă Dnipro, alte zone afectate au mai fost Odesa, Harkov, Lvov şi Kiev. Infrastructura civilă a fost deteriorată şi au fost raportate întreruperi de curent. Acestea au fost primele atacuri importante cu rachete de la începutul noului an.

Fostul ministru ucrainean al apărării Andriy Zagorodnyuk a declarat că rușii au lovit blocul din Dnipro cu o rachetă care a fost proiectată în anii '60 pentru a ataca portavioane.

„Rușii au decis să o folosească împotriva civililor”, a comentat Zagorodnyuk.

Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro, transmit oficialii guvernamentali din Ucraina. În continuare sunt date dispărute 43 de persoane. Până ieri după-amiază, 39 de persoane fuseseră salvate, inclusiv șase copii. 73 de persoane au fost rănite, inclusiv 13 copii.

Până acum se știe că 72 de apartamente au fost distruse și peste 230 de apartamente au fost avariate.