15 agenţi economici cu profil AP - vizitaţi de inspectorii OJPC
În atenţie au stat problemele referitoare la calitatea alimentelor şi băuturilor servite consumatorilor, condiţiile igienico-sanitare în care se desfăşoară activitatea agenţilor economici, dotările corespunzătoare anotimpului cald, pe care le au bucătăriile în care sunt preparate meniurile. Pentru a începe cu vestea proastă pentru agenţii economici controlaţi, trebuie să spunem că au fost aplicate amenzi în valoare de 35 de milioane lei, fiind încheiat un număr de 15 procese verbale de constatare-contravenţie. După cum se cunoaşte, fiecare unitate cu profil AP trebuie să aibă documente care să ateste provenienţa materiilor prime achiziţionate în vederea prelucrării şi utilizării în producţie, capitol la care nu au fost constatate nereguli. Nu acelaşi lucru, în ceea ce priveşte listele de meniuri, condiţiile igienico-sanitare, respectiv modul de depozitare a alimentelor cu respectarea vecinătăţii produselor în spaţiile frigorifice impusă prin lege. Deficienţe există, au concluzionat inspectorii organului de control, în ceea ce priveşte inexistenţa spaţiilor de preparare separate pentru peşte, carne şi legume, iar în ceea ce priveşte dotarea cu vase şi ustensile - şi ea mai lasă pe alocuri de dorit. Ceea ce este bine, din punctul nostru de vedere, este că toate unităţile sunt curate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.