Echipe de comisari de la protecția consumatorilor din Cluj şi Bihor au efectuat, în perioada 15-17 decembrie, 33 de controale în Vama Borş II. Comisarii nu au permis introducerea pe piaţă sau punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României a circa 150 de mii de kg de articole uzate, în valoare de aproximativ 550 de mii de lei.

Printre țările de origine ale transporturilor se numără Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda, Suedia, Belgia, Franţa, Italia, iar entităţile destinatare ale articolelor uzate – articole textile, articole de încălţăminte, mobilier, saltele, produse de uz casnic, erau câteva zeci de firme din aproape toate zonele țării.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că articolele uzate nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie şi prezentau urme de murdărie, praf, pete, mucegai, pânze de păianjeni etc, fiind considerate produse nesigure, astfel că nu a fost permisă introducerea pe piaţă și punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României a cantităţii de circa 150 de mii de kg articole uzate în valoare de aproximativ 550.385 lei.

„Reamintim consumatorilor bihoreni că pot solicita informații cu privire la drepturile lor la numerele de telefon 021.95.51 respectiv 0377.755.359, iar depunerea de reclamații se poate face pe site-ul anpc.ro prin completarea formularului de reclamații online, sau la sediul CJPC Bihor din Oradea, str. Evreilor deportați, nr. 4A1”, se afirmă într-un comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor.