Scandal de proporții în localitatea Sânnicolau Român. Conflictul dintre familiile Bojan și Calău este mai vechi, însă ieri s-a lăsat cu sânge, la propriu, după o bătaie între membrii acestora.

 

Adrian Bojan a trimis zilele acestea o scrisoare pe adresa redacției noastre, în care acuză familia Marius și Oana Calău că Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor, pe care o conduc, este ilegală și că folosesc copiii din asociație pentru a obține fonduri pentru bunul personal.

„Marius Calău, împreună cu soția sa, Oana Calău, au înființat Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor. În urmă cu circa trei ani, asociația a primit de la primăria din Sânnicolau Român, în concesiune, o clădire care a făcut parte din vechea Companie de grăniceri, clădire și teren care au fost trecute de guvern din proprietatea statului în proprietatea publică a comunei. Aici, asociația a înființat un centru de zi pentru copiii din sat, unde, după orele de școală, copiii își petrec timpul și primesc o masă. Inițiativa ar fi foarte bună, dacă totul ar fi făcut în deplină legalitate. Dar, nici până astăzi, asociația nu are acreditarea de funcționare conform Legii 197/2012, de altfel nu dețineautorizație sanitară de funcționare, aviz PSI și nici autorizație sanitar veterinară, cerințe obligatorii pentru obținerea acreditării de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De altfel, aceștia nici nu recunosc că ar desfășura asemenea activități, deși de pe pagina lor de facebook și nu numai reiese clar acest lucru…”, sunt câteva dintre acuzele formulate de Adrian Bojan  la adresa familiei Calău.

Solistul de muzică populară nu se oprește însă aici, arătând cu degetul inclusiv spre primarul din Sânnicolau Român, Dumitru Marin Munge, pe care îl acuză de favoritisme și ilegalități.

„De curând, au și o fermă… Și toate activitățile fără nicio autorizație, sub nasul Primăriei, care a sprijinit asociația din plin. Până de curând, centrul era racordat ilegal la instalația electrică a primăriei. De asemenea, lemnele pentru încălzire sunt de la primărie și e doar o coincidență... când primăria execută lucrări de construcții, centrul are, totodată, lucrări de construcții (...)” scrie, printre alte acuze, Adrian Bojan.

Ieri, conflictul dintre familiile Bojan și Calău s-a lăsat cu sânge, la propriu, după o bătaie soră cu moartea între membrii acestora, fotografii relevante în acest sens fiind trimise ziarului nostru, chiar în timpul conflictului.

Cotactată telefonic, Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, ne-a declarat următoarele:                                                                                                                                         

„Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 14.06 şi sesiza o altercaţie care a pornit în trafic, între două familii. Conflictul a fost aplanat de poliţiştii Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Cefa. S-a solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea menţinerii liniştii şi ordinii publice. Participanţii la conflict vor fi identificaţi, urmând a fi dispuse măsurile legale în acest caz”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.