După ce şi-a băut minţile, un bărbat din comuna Abram a spart vitrina unui bar şi a distrus mai multe mese aflate pe terasa localului cu un topor. Chelemen Roman nu a dat înapoi nici când a sosit maşina poliţiei, aplicând autospecialei mai multe lovituri de topor şi ameninţând agenţii, drept pentru care oamenii legii l-au împuşcat în ambele picioare.

Sătenii din Sârbi au fost joi, în jurul orei 23.35, martorii unui comportament violent din partea unui bărbat de 57 de ani, din comuna Abram. După ce a băut mai multe pahare cu alcool, şi pe fondul unor probleme psihice, Chelemen Roman a distrus cu un topor vitrina unui bar şi a lovit mai multe mese aflate pe terasa barului. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Biharia au avut parte de acelaşi tratament violent. Bărbatul a aruncat cu o piatră în girofarul autospecialei şi a aplicat maşinii mai multe lovituri de topor, i-a ameninţat pe cei doi poliţişti şi a încercat să îi lovească în repetate rânduri cu toporul, însă loviturile s-au oprit în autospecială, fiind lovite aripa dreaptă, luneta, parbrizul, oglinda şi geamul de la uşa dreapta spate. Pentru oprirea şi imobilizarea lui Chelemen Roman, unul dintre agenţii de poliţie prezenţi la faţa locului a efectuat somaţiile legale şi a utilizat armamentul din dotare, a tras trei focuri de avertisment în plan vertical, moment în care a fost atacat din nou de agresor. În consecinţă, poliţistul a executat alte nouă focuri de armă, din care două gloanţe i-au atins gamba piciorului stâng şi pulpa piciorului drept. După ce a fost imobilizat, bihoreanul a fost transportat la Spitalul Judeţean pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Scandal şi la spital

Nici aici nu s-a calmat, refuzând intervenţia medicilor. Un glonţ i-a perforat piciorul stâng şi a ieşit prin partea cealaltă, însă cel de-al doilea glonţ a rămas înfipt în picior.

„I s-au făcut analize şi, după ce i s-a explicat starea în care se află, a refuzat orice intervenţie medicală până nu se consultă cu un avocat. În acest moment (vineri ora 13.00- n.r.) este stabil, dar, dacă nu va accepta să fie operat de urgenţă, riscă agravarea leziunilor, plus alte complicaţii. Noi nu putem face nimic fără acordul lui. Probabil va necesita şi o expertiză psihologică", a spus, pentru Crişana, doctorul Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean şi al SMURD Bihor. Surse din poliţie au confirmat pentru Crişana că nici sâmbătă agresorul nu a acceptat să-i fie extras glonţul. Cercetările sunt continuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru tulburarea liniştii publice, distrugere şi ultraj, cu agresorul în stare de libertate.