Un tânăr de 17 ani, din Popești, a fost implicat într-un accident rutier, joi, 11 aprilie, în jurul orei 17.45, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului, un moped neînmatriculat.

Tânărul ar fi condus mopedul pe un drum public din localitatea Bistra, județul Bihor, intrând cu el într-un autoturism care staționa în fața unui imobil.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul condus de acesta era neînregistrat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul prezenta o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, tânărul a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.