Nouă persoane au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs, joi dimineaţa, în zona Parcului Industrial din Oradea. În evenimentul rutier au fost implicate în total 17 persoane aflate în două microbuze şi un autoturism.

 

Pompierii militari orădeni au acționat în dimineața zilei de joi, 25 ianuarie a.c., pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe strada Nicolae Filipescu din Oradea, zona Parcului Industrial, eveniment în care au fost implicate 17 persoane aflate în 2 microbuze și un autoturism. Potrivit lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, apelul, care sesiza producerea accidentului, a fost primit, prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, la ora 05.35, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de victime multiple, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și autospeciala medicului de urgență.

“Cele 17 persoane implicate în accident au fost evaluate de echipajele SMURD, nouă dintre acestea, care prezentau răni ușoare, fiind asistate medical și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor”, a precizat lt. col. Camelia Roşca. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a transmis că poliţiştii efectuează cercetări pentru a afla cum s-a produs accidentul. “La data de 25 ianuarie a.c., la ora 05.35, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că, pe strada Nicolae Filipescu din municipiul Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un accident rutier, în care a fost implicat un microbuz. La scurt timp, un autoturism ar fi acroșat microbuzul și un alt microbuz, prezent în zonă pentru a prelua călători, în acest caz evenimentul fiind unul fără victime.

În urma accidentului rutier, șapte persoane au suferit diverse leziuni, fiind transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Potrivit acesteia, polițiștii rutieri au efectuat cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier. Ulterior, poliţiştii au anunţat că, în urma evaluării medicale a celor nouă persoane transportate la spital, evenimentul rutier a fost încadrat ca fiind unul fără victime.