Polițiștii din Bihor au fost sesizați, joi, 12 septembrie, la ora 23.38, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin SNUAU 112 că, pe drumul județean 190/C, în afara localității Sălacea, județul Bihor, s-a produs un accident rutier.

Din investigațiile efectuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita, la fața locului, s-a constatat că, în jurul orei 23.36, o tânără de 21 de ani, din comuna Pir, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 190/C, în afara localității Sălacea, Bihor, pe direcția Otomani - Pir, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi accidentat o femeie de 70 de ani, din Sălacea, care s-ar fi aflat întinsă pe partea carosabilă, paralel cu axul drumului, în calitate de pieton. După impact, conducătoarea autoturismului ar fi pierdut controlul asupra direcției, iar vehiculul ar fi fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a direcției de deplasare.

În urma accidentului rutier, femeia de 70 de ani a suferit leziuni care, din nefericire, i-au provocat decesul la fața locului. De asemenea, atât conducătoarea autoturismului, cât și un bărbat de 31 de ani, din Sălacea, pasager în autoturism, au suferit leziuni ușoare, fiind transportați la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

În urma testării conducătoarei autoturismului cu aparatele etilotest și drug-test, rezultatele au fost negative.

Polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.