În primul accident, produs în apropiere de localitatea Răbăgani, două autoturisme s-au tamponat frontal. În maşini se aflau şapte persoane: două au decedat, iar două au fost transportate la spital. Al doilea accident s-a produs în Hidişelu de Sus: şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă şi a ajuns cu maşina în şanţ. O fetiţă de 13 a decedat, două victime au fost transportate la Urgenţe Pediatrie, iar două la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea.

 

Accidentul de la Răbăgani

Primul accident s-a petrecut în afara localității Răbăgani. Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a fost sesizat duminică, în jurul orei 20.50.

În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii au constatat că un tânăr de 23 de ani, din Diosig, Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Pocola, în zona Dealul Bitii, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus, înspre Răbăgani, de un bărbat de 34 de ani, din Păuliș, Arad.

Din partea ISU „Crișana”, la fața locului au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și cu o ambulanță de tip B2, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple (acesta oprindu-se în Hidișelul de Sus, pentru salvarea victimelor celui de-al doilea accident), echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au acționat pentru evacuarea a două persoane rămase captive într-unul dintre autovehiculele avariate, iar echipajele medicale și pompierii militari paramedici au evaluat victimele și au acordat îngrijirile necesare persoanelor rănite, în cazul a două dintre acestea efectuând manevre de resuscitare. Din nefericire, cei doi bărbați aflați în stop cardio-respirator, tânărul de 23 de ani, care conducea primul autoturism, și un alt tânăr, de 19 ani, din Diosig, pasager al său, au suferit multiple leziuni, care le-au provocat decesul la fața locului.

Celelalte patru persoane rănite, din care doi minori și doi adulți, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Polițiștii bihoreni continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere și vătămare corporală din culpă.

 

Accidentul de la Hidișelu de Sus

Cel de-al doilea accident s-a produs în Hidișelul de Sus, a fost sesizat în jurul orei 21.15 și au fost implicate cinci persoane. Un tânăr de 18 ani, din Drăgești, Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Beiuș, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a lovit două indicatoare rutiere, un stâlp metalic și zidul unui imobil din localitate, iar apoi a fost proiectat, parțial, pe partea carosabilă.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri militari și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Din nefericire, o adolescentă, în vârstă de 13 ani, a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de echipaje. Celorlalte patru victime le-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, fiind transportate ulterior la spital.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.