Accidentul grav care s-a produs joi, la intrarea în Rieni, și în care un bărbat de 63 de ani, din Arieșeni, a decedat, pare a avea un vinovat. Bărbatul din Arieșeni care conducea autoutilitara a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un autotren. Accidentul este încă cercetat de polițiști.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au fost sesizați, joi, 7 decembrie, la ora 15.52, prin 112, că, pe DN 76, în afara localității Rieni, s-a produs un accident rutier.

În urma investigațiilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri din Beiuş, s-a constatat că, în jurul orei 15.50, un bărbat de 63 de ani, din comuna Arieșeni, județul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 76, într-o curbă periculoasă la dreapta, la intrarea în localitatea Rieni, înspre Beiuș, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autotren, condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Șinca, județul Brașov.

În urma coliziunii, autotrenul a fost proiectat pe sensul opus de circulație și a acroșat un autoturism, condus de un bărbat de 32 de ani, din localitatea Câmpeni, județul Alba, care circula din direcția Ștei înspre Beiuș.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 63 de ani, care conducea autoutilitara, a suferit multiple leziuni, care, din păcate, i-au provocat decesul, la fața locului. De asemenea, o femeie de 64 de ani, din Arieșeni, pasageră în autoutilitară, a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora, a fost transportată la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările.