Pompierii militari aleșdeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, în seara zilei de marți, 12 decembrie, cel mai probabil din cauza unui coș de fum, la o locuință din Gălășeni, reușind să salveze din calea flăcărilor încăperile casei și alte trei clădiri.

În jurul orei 21.15, în urma unui apel primit prin numărul unic 112, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din satul Gălășeni, comuna Măgești. Ajunse la adresa indicată de apelant, echipajele au constatat că arderea se manifesta violent la nivelul întregului acoperiș, existând riscul propagării incendiului la camere și la alte trei clădiri din apropiere. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, echipajele de pompieri împiedicând extinderea flăcărilor la încăperile casei, la două anexe și la locuința învecinată, reușind, astfel, să salveze bunuri de o valoare semnificativă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un burlan metalic de evacuare a fumului, neprotejat termic față de materialele combustibile, acesta fiind lipit de elemente din lemn din structura acoperișului. În urma producerii evenimentului, au ars acoperișul casei și bunuri depozitate în pod. Nu au existat persoane rănite.