Peste 1.600 de persoane au fost legitimate și aproape o mie de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri, în cadrul unei ample acțiuni, desfășurată de polițiștii bihoreni, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 22.00 - 06.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe drumurile publice din județul Bihor și pe raza municipiului Oradea. În cadrul amplei acțiuni, au fost legitimate 1.602 persoane. De asemenea, au fost verificate 1.078 de autovehicule, 9 societăți comerciale și au fost efectuate 970 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 45.860 de lei. Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Din totalul sancțiunilor, 53 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 13 au fost conform prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 6 la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii bihoreni au reţinut 9 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului și 10 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunii au fost depistate două persoane urmărite național.

Spre exemplu, sâmbătă, în jurul orei 22.00, pe DN 1, în Oșorhei, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din comuna Sânpetru de Câmpie, județul Mureș, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la ora 00.15, pe strada Morii din localitatea Săcueni, polițiștii din cadrul Poliției orașului Săcueni au depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din Săcueni, în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din cadrul Poliției orașului Săcueni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

La ora 01.15, pe strada Alexandru Cazaban din municipiul Oradea, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Kosovo, în timp ce conducea un autoturism, fără a avea dreptul de a conduce autovehicule în România. Acesta a prezentat, pentru control, un permis de conducere eliberat de autoritățile din Kosovo, însă documentul prezentat la control nu îi acordă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. În cauza a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Tot în timpul raziei, în Șoimi, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, localnic, în timp ce a conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.