În perioada 1-6 aprilie a.c., s-a desfăşurat una dintre cele mai ample acţiuni pe care poliţiştii bihoreni au avut-o în colaborare cu poliţiştii maghiari. Activităţile au avut loc simultan pe raza judeţelor Bihor şi Hajdu Bihar, scopul principal fiind pegătirea celor două judeţe pentru cooperare în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, după aderarea României la spaţiul Schengen, astfel încât frontierele care vor fi deschise circulaţiei să devină porţi închise în faţa criminalităţii.


Poliţiştii bihoreni şi omologii maghiari din judeţul Hajdu Bihar au fost implicaţi în perioada Sărbătorilor Pascale într-o amplă acţiune "în oglindă". Principalele obiective au fost siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier pe toată perioada sărbătorilor, prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, combaterea migraţiei ilegale, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, a infracţionalităţii stradale, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii şi, în general, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Conducerea IPJ Bihor, alături de Fekete Csaba, seful Capitaniei de Politie Hajdu Bihar, si reprezentanti ai altor institutii implicate în actiune au prezentat ieri, în cadrul unei conferinte de presa, rezultatele acestei acţiuni. Astfel, au fost constatate 74 de infracţiuni, din care 38 în flagrant, 23 de natură judiciară, nouă de natură economică şi alte 42 diverse infacţiuni. Tototdată, au fost prinşi 55 de suspecţi de comitere a unor infracţiuni, doi au fost reţinuţi şi au fost depistate patru persoane care erau urmărite naţional sau internaţional, deoarece se sustrăgeau executării unor pedepse cu închisoare la care fuseseră condamnate. Au fost aplicate 1.349 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 242.698 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 14.670 lei. Alături de reprezentanţii A.R.R., R.A.R., S.D.N. Oradea şi Gărzii de Mediu Bihor, au fost organizate zilnic câte 11 filtre, fiind aplicate 1.007 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 120.840 lei, din care 364 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 162 pentru lipsa centurii de siguraţă, 35 pentru utilizarea telefonului mobil, au fost sancţionaţi 61 de pietoni şi 14 biciclişti, iar 371 de sanţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.


În cadrul acţiunilor au fost reţinute în vederea suspendării 28 de permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare au fost reţinute şi constatate 13 infracţiuni la regimul rutier. De asemenea, reprezentanţii A.R.R. Bihor au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 lei, iar cei ai S.D.N. Oradea, alte şase sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 10.000 lei.