Peste 320 de sancțiuni au fost aplicate și 39 de permise au fost reținute, în cadrul unei ample acțiuni rutiere, cu 23 de radare în cascadă și o dronă, derulată de polițiștii din Bihor, pe patru drumuri naționale din județ, în paralel cu polițiști din alte trei județe limitrofe, joi, 11 aprilie.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor - Biroul Drumuri Naționale și Europene, alături de polițiștii Biroului Rutier Oradea, de cei ai Biroului Rutier Salonta, de polițiștii Poliției orașului Aleșd și de polițiști de la secțiile rurale de poliție din zona de acțiune, au desfășurat joi ample acțiuni pe DN 1, DN 19, DN 76 și DN 79, în paralel cu polițiștii serviciilor rutiere Cluj, Arad și Satu Mare, pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, a depășirilor neregulamentare, dar și a altor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor de pe cele patru drumuri naționale, în care au fost angrenați 65 de polițiști din Bihor, au fost utilizate 23 de aparate radar, dispuse în cascadă și o aeronavă fără pilot (dronă).

Dintre cele 329 de sancțiuni aplicate, cu amenzi în valoare de puțin peste 206 mii lei, majoritatea, respectiv 273 de sancțiuni, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționate 14 depășiri neregulamentare, iar 42 de sancțiuni au fost pentru alte abateri săvârșite în trafic.

De asemenea, în cadrul acțiunii rutiere, polițiștii bihoreni au reţinut 39 de permise de conducere, dintre care 24 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 14 pentru depășiri neregulamentare și unul pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 7 certificate de înmatriculare.

 

Prins cu 156 de km pe oră

Un bărbat de 26 de ani, din Aleșd, a rămas fără permis pentru 3 luni, după ce a fost depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă.

Conform polițiștilor, pe 11 aprilie, la ora 19.11, pe DN1 Y, în afara municipiului Oradea, județul Bihor, polițiștii Serviciului Rutier Bihor - Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 156 de km./h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km./h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 65 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.