Polițiștii bihoreni au desfășurat acțiuni ample pe drumurile din Bihor în weekend. Au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de peste 115 mii de lei, au fost reţinut 46 de permise de conducere și 21 de certificate de înmatriculare. Au fost efectuate 920 de tesări cu aparatul etilotest și 11 testări cu aparatul drugtest.

În noaptea de 8 spre 9 iulie, între 23.00 și 07.00, acțiunile polițiștilor rutieri s-au concentrat pe raza municipiului Oradea și a localităților limitrofe, Băile Felix și Băile 1 Mai, fiind implicați 47 de polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier, de la Biroul Rutier Oradea, împreună cu polițiști de la Biroul de Ordine Publică Oradea, de la Poliția stațiunii Băile Felix, de la Secția nr.5 de Poliție Rurală Oradea, alături de polițiști de la Secția nr.3 de Poliție Rurală Biharia și de la Biroul Rutier Beiuș.

Au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de peste 115 mii de lei, au fost reţinut 46 de permise de conducere și 21 de certificate de înmatriculare. Au fost efectuate 920 de tesări cu aparatul etilotest și 11 testări cu aparatul drugtest.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 137 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 21 pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați 15 bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul „mâini libere”, trei sancțiuni pentru depășiri neregulamentare, patru pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere, au fost sancționate două opriri neregulamentare, iar 60 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, sâmbătă, 9 iulie, la ora 17.42, pe strada Matei Corvin din Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din Sântandrei, în timp ce conducea un autoturism cu 130 de km/h, înregistrată radar, pe un sector de drum cu limita legală de viteză de 50 de km/h.

Tot sâmbătă, la ora 18.11, pe strada Matei Corvin din Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 19 de ani, din Roșiori, în timp ce conducea un autoturism cu 122 de km/h, înregistrată radar, pe un sector de drum cu limita legală de viteză de 50 de km/h.

Cei doi conducători auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 71 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.