Douăzeci de persoane, bănuite de infracțiuni la regimul armelor, au fost reținute de polițiștii bihoreni. Suspecții sunt vizați de dosarul în care, în luna septembrie, polițiștii au efectuat mai multe percheziții, descoperind zeci de arme letale și neletale, muniție sau trofee de vânătoare.

IPJ Bihor a transmis, miercuri, că, în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus continuarea urmăririi penale față de 21 de persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenție fără drept, fals, uz de fals și favorizarea făptuitorului.

„Față de 20 de persoane a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar față de 16 dintre acestea a fost dispusă extinderea acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor mai sus menționate”, a transmis Poliția Bihor. Joi, bănuiții vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale. Polițiștii Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a suspecților.

Reținerile celor 20 de persoane vine după ce, în 12 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în județul Bihor, la 17 persoane fizice și o persoană juridică, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Din cercetări a reieșit că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 19 iulie 2023, cele 17 persoane fizice, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, ar fi efectuat acte de braconaj, într-un fond cinegetic, din județul Bihor. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, două arme lungi, neletale, deținute ilegal, 38 de arme lungi de vânătoare, deținute legal și 8 arme neletale deținute legal. De asemenea, au mai fost descoperite și indisponibilizate 2.877 de elemente de muniție letală, deținută legal, 2.809 elemente de muniție neletală deținută legal, 117 elemente de muniție letală, deținută ilegal, 469 de elemente de muniție neletală, deținută ilegal, 103 trofee din specia căprior, 14 trofee specia cerb comun, șapte trofee specia mistreț, un trofeu specia vulpe, un trofeu specia urs, 762 de autorizații de vânătoare, două sisteme de ochire pe timp de noapte și un laptop, care urmau a fi supuse expertizării.