O femeie care administrează o firmă din Aleşd şi un bărbat din judeţul Cluj sunt acuzaţi de poliţiştii şi procurorii bihoreni că au obţinut fraudulos fonduri din bugetul naţional. Anchetatorii au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii în acest dosar.

Potrivit informaţiilor transmise de Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, trei în județul Cluj și una în județul Bihor, la imobilele reprezentând sediile a două societăți comerciale, la domiciliul unei femei de 65 de ani, din comuna Florești, județul Cluj și la cel al unui bărbat, de 31 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri, respectiv complicitate la obținerea ilegală de fonduri.

„Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în localitatea Aleșd, femeia de 65 de ani ar fi folosit și prezentat documente și date false, inexacte și incomplete în momentul depunerii solicitării pentru obținerea unor fonduri nerambursabile, de la bugetul de stat, în care erau atestate împrejurări nereale, în ceea ce privește activitatea desfășurată, persoanele angajate și achiziția de echipamente efectuată, în realitate acestea fiind fictive. În consecință, în cursul lunii iulie 2020, societatea ar fi beneficiat de finanțare, obținând astfel, pe nedrept, fonduri din bugetul național, în valoare de 199.999,99 de lei”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. De asemenea, potrivit poliţiştilor, bărbatul, de 31 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, ar fi ajutat și sprijinit activitatea infracțională a femeii, prin atestarea unor aspecte fictive privind vânzarea și livrarea unor echipamente și utilaje către societatea beneficiară din Aleșd, operațiuni în urma cărora societatea din Bihor ar fi beneficiat, pe nedrept, de finanțare, obținând cei 199.999,99 de lei nerambursabili, din bugetul național.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice au obținut date de interes utile cauzei. De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului cauzat, în perioada imediat următoare urmează să fie instituite sechestre asigurătorii pe bunurile celor în cauză. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor implicaţi.