Cei patru adolescenţi care au distrus toaletele publice dintr-un parc situat pe strada Barcăului din Oradea au fost identificaţi de poliţişti. Aceştia au vârste cuprinse între 11 şi 15 ani şi sunt acum cercetaţi pentru distrugere.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a transmis, ieri, că, marți, 18 octombrie, în urma activităților de cercetare desfășurate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat patru minori de 15, 13, 12 și 11 ani, din municipiul Oradea, respectiv din comuna Sânmartin, bănuiți de comiterea infracțiunii de distrugere. „Polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, în noaptea de 28 spre 29 septembrie a.c., ar fi  distrus, prin vandalizare, toaletele publice amplasate pe spațiul verde dintr-un parc de pe strada Barcăului din Oradea, provocând un prejudiciu total estimat la 75.000 de lei”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. Primăria Oradea a depus o plângere penală la Poliția Municipiului Oradea, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate atât în parc, cât și pe strada Barcăului, au fost făcute publice, pentru a-i identifica pe autorii faptelor de vandalism.

„Pagubele cele mai mari au fost constatate la toaleta din zona A, fiind distruse spațiul tehnic, vasul WC, display-ul LCD și ușa de acces automată. Autorii au folosit dale de piatră din pavajul aleilor aflate în proximitate și tutori din lemn utilizați la ancorarea arborilor. În zona B, pagubele constatate, deși nu sunt de aceeași amploare ca și în zona A, au dus la scoaterea din uz a toaletei. Au fost distruse, de asemenea, chiuveta din inox, oglinda și spațiul tehnic”, a precizat municipalitatea orădeană.

În cazul celor patru adolescenţi, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. În ultimul an au fost vandalizate toate toaletele publice din oraș, în repetate rânduri. Cei care sunt martori sau au informații despre astfel de acte de vandalism sunt rugați să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Oradea - 0259/969.