Transportatorii de marfă au fost şi joi în atenţia poliţiştilor orădeni şi a inspectorilor Gărzii Financiare, care au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare a acestora, inclusiv în punctele de trecere a frontierei.

Poliţiştii orădeni împreună cu specialişti ai Gărzii Financiare Bihor şi ai DADR Bihor au depistat în trafic, joi, în zona localităţii bihorene Săcueni, doi cetăţeni maghiari, care transportau cu două autoutilitare 4.500 de kilograme de legume de provenienţă Ungaria, fără a deţine autorizaţie de comercializare. Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.

De asemenea, produsele, în valoare de 2.369 lei, au fost confiscate. Tot joi, în cadrul aceloraşi acţiuni, în PTF Borş a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din Odorheiu Secuiesc, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1.645 kg de ciuperci şi un constănţean de 39 de ani, în timp ce transporta cantitatea de 2.005 kg de pere. În ambele cazuri, mărfurile proveneau din Ungaria şi nu deţineau marcaje sau etichete conform normelor europene. Şi în PTF Salonta, echipele mixte de control au prins un şofer care transporta 2.500 kg de legume, tot provenind din Ungaria, fără a face dovada conformităţii cu standardele de comercializare.

Operatorul economic a fost sancţionat cu 5.000 de lei, dispunându-se totodată reţinerea de la comercializare a întregii cantităţi de legume pentru repunere în conformitate cu regulamentele europene.