Comisari ai Gărzii de Mediu Bihor au identificat, pe raza comunei Cetariu, cantităţi însemnate de deşeuri de cauciuc provenite de la o societate comercială care efectuează operaţiuni de recuperare a materialelor reciclabile sortate.

„În cadrul unor inspecţii anterioare, societatea a fost somată, în mai multe rânduri, în vederea valorificării / eliminării cantităţilor identificate 83.71 to deşeu cauciuc şi un număr de 2500 bucăţi saci PP 55x110, conform prevederilor legale”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții GNM Bihor.

Potrivit acestora, în urma inspecţiei de mediu din data de 22 aprilie 2021, s-a constatat faptul că nu au fost valorificate/eliminate în totalitate deşeurile de cauciuc, societatea neîndeplinindu-şi astfel măsurile stabilite în inspecţia anterioară.

„Prin urmare, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea Ordonanţei de Urgenţă 195/2005 privind protecţia mediului”, se menționează în document.