Polițiștii din cadrul Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea au întrerupt vineri, 29 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, un eveniment privat.

 

Este vorba despre un botez, care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din comuna bihoreană Husasău de Criş, care funcționează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 60 de persoane. Activitatea privată din restaurant a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate.

În consecință, administratorul societății comerciale respective a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 29 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați, 144 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, inspectori de la Direcția de Sănătate Publică, precum și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.