Cu ajutorul camerelor video de supraveghere, au fost surprinse, în septembrie, patru persoane care au aruncat deșeuri în locuri neamenajate pe drumurile județene și naționale din Bihor. 

Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate de Garda de Mediu - Comisariatul Județean Bihor. Două persoane au fost amendate cu câte 10 mii de lei, celelalte două primind avertisment. Din cele patru cazuri, doar unul a fost identificat pe un drum național (a fost aplicată o amendă de 10 mii de lei în acest caz).

Acțiunile au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene și în cinci parcări de pe drumurile naționale. Camerele mobile de pe șoselele județene sunt instalate fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din Bihor. Au fost montate 9 camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri.

De asemenea, Consiliul Județean Bihor a achiziționat patru camere de supraveghere performante pentru monitorizarea drumurilor județene. Acestea permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în 2021 au fost identificate și sancționate 33 de persoane care au depozitat ilegal diverse deșeuri, valorarea totală a sancțiunilor ajungând la 280 de mii de lei. În 2022, până în prezent, 32 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 215 mii de lei.