Peste o sută de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, au fost din nou sancționați de polițiștii rutieri.

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 55.625 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări. 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt pietoni au fost sancționați  pentru traversări neregulamentare, opt conducători auto au fost sancționați pentru oprire interzisă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, pe DN1, în Topa de Criş a fost depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din localitatea Corniţel, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 108 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h. Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.