Poliţiţtii orădeni au deschis o anchetă după ce un bărbat a făcut plângere, susţinând că a fost atacat în faţa complexului comercial Bunexim din Velenţa, de cinci bărbaţi mascaţi, care l-au bătut. Unul dintre agresori a fost identificat de poliţişti şi este autorul mai multor scandaluri violente din ultimii ani.

 

Orădeanul Ioan Gyongyosi spune că a fost atacat, duminică, în jurul orei 22.30, în faţa unui complex comercial din cartierul orădean Velenţa, Bunexim. Bărbatul afirmă că se afla la volanul autoturismului său şi îşi aştepta soţia, care intrase în magazin, când, dintr-o altă maşină parcată în apropierea sa, au coborât cinci bărbaţi mascaţi, înarmaţi cu bâte de baseball şi cuţite, dintre care trei l-au scos din autoturism şi l-au luat la bătaie. "Unul mi-a tăiat cauciucurile, ca să nu cumva să fug, un altul a blocat uşa din dreapta, iar trei au venit la uşa din stânga şi m-au smuls de pe scaun, de faţă cu fiul meu", a povestit el. După ce agresorii au fugit, Gyongyosi a fost transportat cu mai multe leziuni la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, unde, după ce i s-au cusut plăgile, a refuzat internarea. Potrivit certificatului medico-legal, leziunile suferite de victimă necesită opt zile de îngrijiri medicale. În urma sesizării făcute de Gyongyosi, poliţiştii au reuşit, ieri, să-l identifice pe unul dintre atacatori, Mihai Carmen Pandel. Surse din rândul anchetatorilor spun că incidentul ar fi fost o reglare de conturi, atât victima, cât şi atacatorul identificat de poliţişti fiind membri ai unor grupări interlope.

Mihai Carmen Pandel a fost implicat, în ultimii ani, în mai multe scandaluri, în urmă cu doi ani fiind reţinut, după ce a atacat un tânăr de 26 de ani cu o sabie, provocându-i mai multe tăieturi la braţul stâng. Incidentul a avut loc într-un magazin plin de cumpărători, iar Pandel a fost pus atunci sub învinuire pentru loviri şi alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.El a mai fost amendat pentru un alt scandal, după ce, împreună cu alţi doi interlopi, s-a luat la bătaie cu membrii unui clan ţigănesc într-un mall orădean.

 

Pe de altă parte, Pandel a fost trimis în judecată şi pentru înşelăciune şi condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare cu executare, după ce a falsificat colile funciare ale unor apartamente şi le-a vândut fără ştirea proprietarilor. Cauza se rejudecă de către magistraţii Judecătoriei Oradea.