Peste 1.700 de persoane au fost legitimate și 944 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul unei ample acțiuni, desfășurată la sfârșit de săptămână, de polițiștii bihoreni, în sistem integrat. Au fost aplicate peste 300 de sancțiuni, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost depistați șoferi sub influența alcoolului sau a drogurilor.

   

În perioada 13 – 15 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat. Astfel, au fost desfășurate 14 acțiuni preventiv - reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 18 filtre, în acțiuni fiind implicați 365 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 129 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.746 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 944 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 303 sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 110.491 de lei. Totodată, au fost constatate 19 infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației rutiere, două la Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, una de natură judiciară și patru infracțiuni de altă natură. Din totalul sancțiunilor, 221 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 71 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 52 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 11 pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, șase pentru lipsa ITP, iar 67 de sancțiuni au fost pentru alte abateri. Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 29 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare. În cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii bihoreni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal. Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.