Sebastian Secoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, a fost arestat preventiv aseară, pentru 20 de zile, de magistraţii Tribunalului Bihor, fiind acuzat de luare de mită. Sentinţa nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs de procurorii anticorupţie.  Potrivit DNA, şeful CJPC a luat mită timp de aproximativ şase luni de la reprezentantul unui magazin de etnobotanice, fiind reţinut miercuri, după ce a fost prins în flagrant delict când primea 300 de euro.

Magistraţii Tribunalului Bihor au dispus, ieri, emiterea unui mandat de arestare pentru 20 de zile pe numele lui Sebastian Secoşan. Apărătorii acestuia au solicitat instanţei cercetarea clientului lor în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea, cerere respinsă de magistraţi care au decis să îl trimită pe Secoşan după gratii, timp de 20 de zile, începând de ieri. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, şeful CJPC a luat mită timp de aproximativ şase luni de la reprezentantul unui magazin de etnobotanice, fiind reţinut miercuri, după ce a fost prins în flagrant delict când primea 300 de euro. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, Nicolae Sebastian Secoşan a pretins şi primit diferite sume de bani de la reprezentantul legal al unei întreprinderi familiale din Oradea care se ocupă cu comercializarea de produse etnobotanice, denunţător în cauză. "Sumele au fost primite cu titlu de mită pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor", potrivit procurorilor DNA.

Secoşan a fost prins miercuri în flagrant delict, imediat după ce a primit de la denunţător suma de 300 de euro. Procurorii anticorupţie orădeni au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, ieri prezentându-l instanţei cu propunere de arestare preventivă. Procurorii menţionează că în acest dosar mai este urmărită penal o persoană, tot angajat al CJPC Bihor, inspectorul Ovidiu Milean. Sebastian Secoşan a fost numit la comanda Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor în urmă cu doi ani.