Trei persoane au fost reținute de polițiștii din Bihor și arestate de magistrați pentru că ar fi sustras peste 1.100 de litri de soluție pentru ierbicidat, în valoare de peste 660 de mii de lei, din depozitul unei societăți comerciale.

În urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, joi, 11 aprilie, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de doi bărbați, de 34 și 32 de ani, și față de un tânăr de 14 ani, toți din comuna Petreu, județul Bihor, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 22 spre 23 februarie, cei trei, având fețele acoperite, ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei societăți comerciale din Cauaceu și ar fi sustras, din depozitul societății, 1.135 de litri de produse pentru ierbicidat, ambalate în flacoane de un litru sau cinci litri, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 663.116 lei.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale, pe parcursul cercetărilor au fost efectuate 10 percheziții domiciliare, trei percheziții informatice și alte activități procedurale, care au condus la identificarea și reținerea persoanelor cercetate.

Vineri, 12 aprilie, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia i-au prezentat pe cei trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informației Oradea.