Un bărbat din Delani a ajuns în spatele gratiilor fiind reținut de polițiștii de la arme, după ce ar fi ucis, prin împușcare, câinele unui vecin.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat, miercuri, o percheziție domiciliară, pe raza localității Delani, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 57 de ani, față de care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de uciderea animalelor cu intenție, fără drept și uz de armă letală fără drept.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 9 februarie a.c., în jurul orei 10.40, acesta ar fi împușcat, letal, câinele unui localnic, în timp ce se afla pe stradă, în fața locuinței. La fața locului, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat corpul neînsuflețit al unui câine, de talie mare, care a fost ridicat și transportat la DSVSA Bihor, în vederea efectuării unei constatări sanitar - veterinare. Arma folosită la comiterea faptei, deținută legal de cel în cauză, a fost ridicată de polițiștii în vederea cercetărilor”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

La finalizarea percheziției domiciliare, efectuată în cursul zilei de  azi, 14 februarie a.c., bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru audieri, iar ulterior, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Joi, 15 februarie a.c., acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, în vederea dispunerii de măsuri legale. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului.