Doi bărbați sunt cercetaţi pentru contrabandă cu țigări și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, unul dintre ei fiind reținut, după ce a fost prins în flagrant în timp ce transporta peste 29.000 de țigarete netimbrate. Două arme neletale, muniție și alte mijloace de probă au fost descoperite de polițiști în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lor.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, marți, în urma administrării probatoriului, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de un bărbat de 44 de ani, din Salonta, bănuit de comiterea infracțiunii de contrabandă calificată.

În cursul aceleiași zile, la ora 17.54, pe strada Toldi Miklós din municipiul Salonta, bărbatul de 44 de ani a fost depistat în flagrant delict, de polițiștii de ordine publică, în timp ce transporta, pe bancheta din spate a unui autoturism, trei baxuri care conțineau 29.980 de țigarete (1.499 de pachete de țigarete) nefiscalizate, care ar putea proveni din contrabandă sau ar fi destinate săvârșirii acesteia. Din cercetările efectuate de polițiștii salontani, a reieșit că, bărbatul de 44 de ani ar fi fost sprijinit în activitatea infracțională de un alt bărbat de 46 de ani, din Salonta, cercetat de polițiști în aceeași cauză.

„Miercuri, 19 octombrie polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza Salontei, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor două persoane, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor diverse sume de bani, laptopuri, telefoane mobile, pecum și două arme neletale, supuse autorizării și muniție aferentă, toate deținute ilegal”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. Tot conform acesteia, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi, urmând ca cercetările să fie extinse și pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.