În cursul zilei de ieri, în timp ce poliţistul căzut la datorie la sfârşitul săptămânii trecute, la Sânnicolau Mare, era înmormântat în cimitirul Eroilor din Timişoara cu onoruri militare, în prezenţa a peste 500 de persoane, principalul suspect în cazul uciderii sale a fost adus în lanţuri în ţară şi predat în Vama Borş de către autorităţile maghiare celor române.

 

Tânărul reţinut în Ungaria şi considerat principalul suspect în cazul uciderii poliţistului de frontieră de la Sânnicolau Mare şi care a fost predat, marţi, autorităţilor române a fost dus la sediul Poliţiei Timiş, urmând să fie prezentat procurorilor pentru audieri. Principalul suspect în cazul uciderii poliţistului de frontieră de la Sânnicolau Mare a ajuns în jurul prânzului în punctul de trecere a frontierei din Vama Borş, fiind adus sub escortă şi predat de către autorităţile maghiare celor române. Odată preluat, a fost urcat în maşina poliţiei şi dus la Timişoara. Tânărul nu a opus rezistenţă şi nu a creat probleme poliţiştilor maghiari care l-au predat poliţiştilor români. "Aş dori să mulţumesc colegilor şi autorităţilor maghiare pentru operativitatea cu care l-au prins şi reţinut pe suspect. Cazul va fi anchetat de magistraţii din Timiş", a declarat comisarul şef Gheorghe Popescu, adjunctul IPJ Timiş.

 

Magistraţii Tribunalului Timiş au emis un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile şi un mandat european de arestare, el fiind acuzat de omor deosebit de grav. În cazul în care va fi găsit vinovat, tânărul de 19 ani riscă între 10 şi 25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă.